Friday, August 12, 2011

Iubire, cer, nori si culori (interviu Tabu 2009)


In 2009 Alexandrina a acordat un interviu revistei Tabu.
In timpul acestui interviu artista isi aminteste cum a infrumusetat tabloul tatalui cand avea 5 ani:"Am făcut fuga la tablou, am luat culori pe degete și am pus acolo tot sufletul meu. Tata s-a întors, bineînțeles că a fost șocat, expoziția urma să fie în câteva zile, dar din câte știu a retușat puțin și a lăsat-o așa”.

Despre experienta inregistrarii intr-un studio:„E cu totul altceva față de concerte, față de cântatul live. Am învățat să-mi conduc vocea, am cizelat maniera de interpretare. Am lucrat în echipă, ceea ce nu făcusem până atunci. Ne-am jucat foarte mult cu orice sunet, voiam să sune așa cum auzeam eu în mintea mea, în sufletul meu. Åži, până la urmă, așa sună”.

Despre procesul de creatie:"Gândește în imagini, apoi caută cuvintele care să le transpună. Apoi apare muzica. Sau invers, întâi melodia și după ea imaginile și versurile."

„Sunt un om fericit, un om liber, ce muncă! E plăcerea mea să fac asta. Åži pictura și muzica sunt modul meu de exprimare, ceea ce mă reprezintă”.

Muzica care ii place: Bonobo, Morcheeba, Flunk sau Tori Amos.

Planuri viitoare: „Acum urmează să merg mai sus, să mai trec trepte. Vreau să experimentez în viitor cu mai multe genuri muzicale, mai spre electro, mai spre chill out”. În toamnă vrea să scoată un nou album, cu piese vechi care n-au încăput pe primul, și piese noi, scrise recent. "

Pentru a citi intreg interviul click aici.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...