Wednesday, August 31, 2011

Concert "ZIUA LIMBII ROMÂNE la București și Chișinău"


Daca doriti sa o ascultati pe Alexandrina cantand live astazi aveti ocazia!
Intre orele 6 si 11 seara, București / Piața Universității - Chișinău / Piața Marii Adunări Naționale, o serie de concerte sunt inchinate limbii romane.
Lista trupelor:
La București vor cânta: Butch&Keri, El Negro, Nimeni Altu, Alexandrina, Subcarpați, Morometzii, Maria Răducanu, Trei Parale, Bitză, Norzeatic, Grigore Leșe și Iris.

La Chișinău vor cânta: Cristi Aldea-Teodorovici, Valentina Naforniţă, trupa „Akord", Ionel şi Alexandru Manciu, Adrian Ursu, Cezara, Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Nelly Ciobanu, formaţia „Catharsis", Geta Burlacu, Georgeta Voinovan, Aura, Mihail Dogotari, Victoria Lungu, Nicu Ţărnă, Anişoara Balmuş, Pavel Parfeni, Janet Erhan, Gicu Cimbir, Nicoleta Nucă, Diana Brescan, Felicia Dunaf, Katy Rain, Roxana, Maria Iliuţ, Maria Sarabaş, Mihai Ciobanu, Maria Mocanu, surorile Lupu, Art Studio „Repede", „Mărţişor", Nina Crulicovschi, Anatol Dumitraş, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, Gheorghe Ţopa, Anatol Mîrzencu, Ricu Vodă, Silvia Grigore, Orchestra Lăutarii, Ioana Căpraru, Nicolae Cibotaru, Lidia Bejenaru, Adriana Ochişanu, Ion Palade, Nicolae Glib, Maria Dragomiroiu, Cătălin Josan, Angelika Vee, Play and Win și Ștefan Bănică jr..

Toti cei care doresc sa ajunga sunt rugati sa aduca un steag al Romaniei.

Pagina evenimentului - click aici.

UPDATE: video din concert ( credit: cristian061991 )

Articol Jurnalul - Copiii Alexandrinei au umplut Opera


Dupa cum stiti pe 1 noiembrie a avut loc vernisajul "Mes enfantes" in incinta Operei Nationale. Multimea adunata a umplut holul Operei, facandu-l neincapator pentru sutele de fani. Fapt care a atras ochiul Jurnalului National.

Articol Jurnalul.ro:
"Pentru prima oară lumea e a mea...", acestea au fost primele acorduri interpretate de Alexandrina Hristov la concertul susţinut luni seară, la Opera Naţională. Am zice mai degrabă că a fost invers, în sensul că ea a aparţinut publicului, foarte multă lume venind să o vadă pe artista basarabeancă, dar şi noua sa colecţie de tablouri intitulată "Mes Enfantes".

Alexandrina şi-a expus "Copiii" în prima zi de noiembrie, "Kolea pozitiv", "Pink", "Je suis Pierre" sau "Bambina" fiind doar câţiva dintre aceştia. În dubla sa calitate, de pictoriţă şi de interpretă, artista se exprimă liber, îmbinând perfect cele două ipostaze. Tablourile ei sunt ca nişte melodii sau, mai bine-zis, ca nişte mici poezii: "Maria Bucuria", "Iepuraş cu fluturaş", "Tata cu cravata", "Ninge cu stele", "Un singur gând", "VeneSuela", "Fluturi ca gânduri", "I love Misha" fac parte din aceeaşi nouă colecţie. Dar şi tablourile mai vechi i-au fost apreciate, printre ele numărându-se "Iepuri ca gânduri", "Luna de lapte", "Scufiţa roşie", "Nor alb, nor negru", "Pasărea Mihaelei", "Vis", "Carnaval", "Lavmitender", "Iubire oarbă", "Naşterea lui Venus", "Valeria şi vulpiţa", "Frica" I, II şi III. La etaj au fost grupate desenele din colecţia "Sirin" şi tot aici admiratorii au descoperit asemănarea flagrantă dintre Alexandrina şi personajul ei din "Iarna perfectă".

Expoziţia cuprinde peste 50 de lucrări noi şi vechi, în ulei sau acril. La colecţia nouă, "Mes enfantes", Alexandrina a lucrat în 2010. Personajele înfăţişează copii stând la masă, costumaţi în iepuraşi şi ursuleţi, melancolici sau zâmbăreţi, cu fluturi sau jucării, cu ochi mari şi expresivi. De exemplu, "Piotr Ilich" este un copilaş-iepuraş cu urechi albe, citind dintr-o carte. "M-au inspirat jucăriile vintage şi fotografiile vechi, animăluţele cu blană şi urechi. Unele chipuri sunt reale, pictate de pe pozele vechi, din albumul familiei. Majoritatea, însă, sunt creaţiile fanteziei mele. M-am amuzat foarte mult pe toată perioada cât am lucrat la copiii mei. Am idei şi de o următoare colecţie, cu aceeaşi temă, dar văzută dintr-un alt unghi. Sper să o prezint primăvară", ne-a declarat artista. Timp de o oră, publicul a admirat şi analizat tablourile, iar începând cu ora 20:00 a avut loc un concert Alexandrina.

Deşi era programat să cânte cu trupa, acest lucru nu a mai fost posibil, aşa că artista a fost omul-orchestră al serii. Publicul a înconjurat-o la propriu şi la figurat, strângându-se în jurul ei, umplând ambele rânduri de scări, parterul şi etajul Operei. De altfel, acesta este doar unul dintr-un lung şir de evenimente găzduite de Opera Naţională, timp de nouă luni de-acum înainte urmând ca aici să aibă loc manifestări culturale. Expoziţia va fi deschisă în perioada 1-22 noiembrie. De asemenea, puteţi vedea lucrările Alexandrinei şi pe Internet, la adresele:

BLOG-ul Alexandrinei
Facebook-ul Alexandrinei

Mai multe clipuri din acea seara se gasesc pe YouTube,expun aici doar cateva:

Fata merge pe jos:


Aproape ( melodie noua):

Tuesday, August 30, 2011

Interviu MTV


In 2009, imediat dupa lansarea albumului "Om de lut" MTV a stat de vorba cu Alexandrina despre noul album, despre muzica ascultata, despre situatia din Republica Moldova.
Pentru a vedea videoclipul pe pagina MTV click aici.


Friday, August 26, 2011

Interviu Best Music


Inainte de concertul de lansare din Silver Church Alexandrina a acordat un interviu pentru "Best Music".In videoclip se vorbeste despre muzica si pictura, experienta inregistrarii unui album.


Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

Wednesday, August 24, 2011

Interviu Radio Iasi


Alexandrina a acordat un interviu Radioului Iasi in 2010.In cadrul acestuia s-a vorbit despre inceputuri, actorie, familie, pictura si muzica.
Interviul are 10 minute, la final puteti asculta melodia " 1 2 3".

Interviu Alexandrina Hristov Radio Iasi

Asculta mai multe audio jazz

Tuesday, August 23, 2011

Interviu Life.Hotnews.Ro


In 2009 Alexandrina a acordat un interviu online echipei Hotnews.ro.Pentru a viziona filmarea click aici.

Audio:


Fragment interviu:
"Sunt si piese noi, si piese vechi. Nu am avut un album pana acum, asa ca nu puteam sa trec peste piesele vechi, care erau inregistrate, vorbesc de de piesele astea care au circulat pe net, care au fost inregistrate intr-o camera, pe o clapa midi de patru octave, fara pedala, cu un microfon lipit de scoci. Asta nu conteaza, dar asta este istoria. Si piesele astea au circulat pe net si lumea m-a cunoscut datorita pieselor astea, care nu sunt tocmai reprezentative pentru mine, pentru modul meu de a ma exprima, de a canta. [...] Varianta asta eu sincer nu pot sa o ascult."

Pentru a citi intreg articolul click aici.

Monday, August 22, 2011

Interviu Adevarul - cucerind Rusia


In mai Alexandrina a acordat un interviu gazetei Adevarul in care vorbeste despre concertele din Rusia si proiecte viitoare.

"Au fost primele mele concerte în Rusia. La St.Petersburg am participat la un festival internațional de jazz. Am cântat și piese în limba rusă. Mă gândesc să pătrund și pe piața muzicală din Rusia. Vorbesc limba și înțeleg mentalitatea oamenilor de acolo. Am spus mereu că am crescut cu rock-ul rusesc și cu pop-ul francez”.

Despre viitorul album: "Pe album voi avea muzicieni care cântă la harpă și violoncel, cant cu Silent Strike, vreau să cant și cu Artanu o piesă, pentru că e o voce care sună foarte bine. E un album total diferit față de primul”.

Silent Strike este si producatorul albumului.Iar muzicienii care canta la harpa si violoncel sunt duoul Cell'arpa.

Pe langa pictura ( asteptam un nou vernisaj in septembrie) Alexandrina a confectionat posete.“Pictura e meseria mea. Am două facultăți de arte plastice: design și artă decorativă. Concep și poșete, iar acum urmează și accesorii”.

video Moscova (piesa "Noaptea")


Video St. Petersburg ("1 2 3")

Wednesday, August 17, 2011

Interviu Adevarul


In 2010 Alexandrina a acordat un interviu gazetei Adevarul, in care declara
Cânt mai bine decât vorbesc
.Au fost abordate subiecte precum promovarea muzicala, ce inseamna sa nu ai o casa de discuri si despre viitoarele proiecte.Voi transpune aici un mic fragment.

„Mie-mi place să fac, nu să promovez. Oricum, informaţia merge din gură în gură", răspunde Alexandrina când este întrebată de ce refuză promovarea comercială.

„Nu sunt la nicio casă de discuri, sunt independentă şi ţin foarte mult la libertatea asta. Nu semnez cu nimeni nimic, nu sunt genul", adaugă ea, zâmbind. Cântăreaţa a început deja înregistrările la următorul album pentru care are în jur de 20 de piese.

„Îmi place să creez atmosfera. Unii o fac prin dans, alţii prin arta vorbirii. Mie nu-mi place să vorbesc, cred că eu cânt mai bine decât vorbesc, aşa că de ce să pierdem timpul cu asta?"

„Mergeam la vecinii de la etajul doi, care aveau pian. După jumătate de an, ai mei şi-au dat seama că trebuie să-mi ia şi mie unul, aşa că mi-au luat o pianină. M-am lăsat după aceea", râde Alexandrina. S-a lăsat şi de pictură, o vreme, pentru că avea o altă idee despre rezultatul ei.

Pentru mai multe informatii click aici.

Tuesday, August 16, 2011

Interviu Pe Tocuri


Un alt interviu din 2009 este cel acordat de Alexandrina site-ului PeTocuri.ro. Dupa cum v-am obisnuit voi expune aici doar un mic fragment.

I: Cand ai inceput sa canti si cum a devenit muzica parte din viata ta?
R: Cant de cand ma tin minte. Cantau mama, bunica. Desenam in paralel, pentru ca tata este pictor si se bucura enorm sa ne alinte pe mine si pe fratele meu cu culori, creioane colorate, pensule, plastilina. M-am format intr-un univers artistic. Ambii parinti fiind aproape de artele frumoase, mi-au fost primii invatatori care m-au indrumat... Primele compozitii se numeau "Anotimpurile" si le-am compus la pian la varsta de 10 ani, cand frecventam scoala de muzica. In scoala, ca orice adolescent, scriam versuri. Iar primele cantece pe care le-am scris au peste 10 ani. Le cant si acum.

I: Canti in romana, rusa si franceza...care limba iti exprima cel mai bine identitatea artistica?
R: Depinde de procesul de creatie, de mesaj. Intotdeauna imi vizualizez gandurile. Gandesc in imagini, iar limba alege singura sa exprime aceste imagini. Gandurile curg, imaginile devin poveste iar limba le povesteste prin cuvinte, prin muzica. Ma bucur ca pot sa ma exprim in mai multe limbi, desi in ultimii ani scriu in romana.

I: In afara de muzica, pictezi foarte mult si foarte frumos. Exista o conexiune stransa, adanca intre cele doua?
R: Bineinteles, exista... Arta e divina. Si muzica, si pictura sunt cai de exprimare, de transmitere a unui mesaj. Si dansul transmite, si poezia... Artistul este acea fiinta sensibila, suficient de deschisa pentru a fi conectata la anumite unde din univers, pe care le prinde, le filtreaza prin sine si le transmite mai departe, le imparte cu altii. Muzica este sunetul, iar pictura este imaginea unei povesti.

I: De ce ideea de album s-a materializat abia acum?
R: Am produs singura acest album. A durat, pentru ca este prima experienta de acest gen. Inregistrarile albumului au durat un an. Alaturi de producatorii muzicali l-am bibilit foarte mult timp, pentru ca este primul meu copil muzical si imi doream sa sune cat mai aproape de ceea ce sunt. Am lucrat in echip. S-au implicat multi artisti valorosi in creatia "Omului de lut". Sunt mandra de el, este un copil frumos si cald.

I: Ce inseamna "Om de lut"?
R: Cantecele "Omului de lut" reprezinta zece ani din viata mea. Sunt mai multe piese vechi, cu viziuni adecvate varstei pe care o aveam atunci cand le-am scris, dar si piese noi, care poarta amprenta maturizarii. "Printre flori" a fost primul cantec scris la 20 de ani. Este piesa de deschidere a albumului. In toate cantecele mele este loc pentru iubire. Cred in ea. Iubirea va salva omenirea.

I: Cum este viata de artist? Care sunt cele mai mari provocari si care este recompensa cea mai importanta in munca ta?
R: Artistii sunt si ei reprezentanti ai rasei umane. Mananca si beau, se indragostesc, fac copii, merg la cumparaturi, beau lapte, au nervi si fumeaza, dorm, viseaza, zboara cu avionul, rad si plang, strica pahare, pescuiesc. O singura diferenta exista, totusi. Artistul se deosebeste de semenii sai prin ceea ce face. Si asta e tot ce conteaza. Dumnezeu ne-a inzestrat pe toti cu cate un dar sau talent. Putini reusesc sa-l desluseasca de-a lungul vietii. Desi este simplu sa-l observi. Este important sa fiu multumita de rezultat, dar si de procesul de creatie. Daca esti impacat cu rezultatul, inseamna ca esti impacat cu tine. Iar impacarea emana pace si iubire in jur. Oamenii sunt fiinte sensibile. Ei simt.

I: Cum e publicul de aici, comparativ cu cel basarabean?
R: Cald si frumos. Gingas ca un copil. Atent si sensibil. Il iubesc.

Pentru a citi restul articolului click aici.

Monday, August 15, 2011

Interviu Business Woman


In 2009 Alexandrina a acordat un interviu revistei Business Woman, in care vorbeste despre dragostea pentru arta, procesul creativ, emotiile inaintea concertului si vieti anterioare.
Voi expune aici doar un mic fragment din articol.

I:Pendulezi intre mai multe arte. Care a fost ordinea in care le-ai descoperit si in care le-ai dezvoltat? Care simti ca este acum cea care te expune cel mai bine?
R: Muzica si pictura se intrepatrund perfect. Am crescut intr-o familie de artisti, tatal meu este pictor, mama, desi era lector universitar si scria dictionare, canta frumos, facea si teatru. Si muzica si pictura au venit natural, sunt sigura ca m-am nascut cu ele. Am absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau.

I:Din punct de vedere al stilului in care pictezi sau canti, te apropii de ceea ce faceau parintii tai?
R: Sunt ecoul parintilor mei. Numai ca acum 30 ani erau alte vremuri si alte valori. Eu sunt o parte din ei, dar viziunea si exprimarea tin de sufletul meu. Muzica si pictura ma fac sa ma apropii de mine, sa fiu eu.

I: E putin paradoxal faptul ca traim intr-o perioada in care sunt incurajate destul de mult non-valorile si aparentele in arta si in showbiz, in special, si tu incerci sa vii dintr-o zona opusa si ai foarte mult succes. Concertele tale sunt cu casa inchisa in cluburile in care canti. Cum iti explici paradoxul asta?
R: Dar nu e paradox. Mi se pare ceva firesc. Oamenii sunt fiinte sensibile. Arta si showbizu’ sunt doua lucruri total opuse. Zona din care vin tine de suflet, e o zona cu lumina si caldura. Lumea cred ca a obosit, s-a plictisit de prefacatoria din jur, de valorile false.

I:Ce se afla in spatele procesului creativ? Cum ajunge o piesa sa fie ceea ce noi ascultam la un concert de-al tau? A durat ceva pana am vazut primul album...
R: Procesul creativ este meditatie. Albumul l-am produs eu singura si a durat cat a durat. Am cautat oameni cu care sa ma inteleg din punct de vedere muzical, sa fim pe aceeasi unda. A fost o experienta frumoasa si bogata in detalii.

I: Cum prinde viata piesa? Incepe cu textul sau cu franturi de melodie?
R: De fiecare data e diferit, nu exista o formula. Sau vine muzica prima si apoi incerc sa caut imagini pe care le transpun in cuvinte, sau primele apar imaginile pe care le leg de muzica. Gandesc in imagini.

I: Ce se intampla in timpul unui concert pe care-l ai, in timpul unui spectacol, cum te simti tu pe dinauntru, sunt niste etape prin care treci?
R: De cate ori ies pe scena, sunt emotionata. Dar cu prima piesa emotiile devin mai transparente, pentru ca pleaca in public. E ca si primul pas, care-i mai greu. Dupa, inveti sa mergi, sa fugi si chiar sa zbori.

I: Ai spus ca-ti place sa calatoresti, ai un loc anume in care vrei sa ajungi?
R: Japonia si Polul Nord. Dar imi place orice colt al planetei, acolo unde cresc flori sau iarba verde, unde sunt copaci sau pasari care zboara de-asupra apei. Iubesc marea cu valuri sau fara si cerul cu nori sau cu stele. Cred ca am fost peste candva... sau sirena... Sau poate pasare... cine stie....

Pentru a citi intreg interviul click aici.

Friday, August 12, 2011

Iubire, cer, nori si culori (interviu Tabu 2009)


In 2009 Alexandrina a acordat un interviu revistei Tabu.
In timpul acestui interviu artista isi aminteste cum a infrumusetat tabloul tatalui cand avea 5 ani:"Am făcut fuga la tablou, am luat culori pe degete și am pus acolo tot sufletul meu. Tata s-a întors, bineînțeles că a fost șocat, expoziția urma să fie în câteva zile, dar din câte știu a retușat puțin și a lăsat-o așa”.

Despre experienta inregistrarii intr-un studio:„E cu totul altceva față de concerte, față de cântatul live. Am învățat să-mi conduc vocea, am cizelat maniera de interpretare. Am lucrat în echipă, ceea ce nu făcusem până atunci. Ne-am jucat foarte mult cu orice sunet, voiam să sune așa cum auzeam eu în mintea mea, în sufletul meu. Åži, până la urmă, așa sună”.

Despre procesul de creatie:"Gândește în imagini, apoi caută cuvintele care să le transpună. Apoi apare muzica. Sau invers, întâi melodia și după ea imaginile și versurile."

„Sunt un om fericit, un om liber, ce muncă! E plăcerea mea să fac asta. Åži pictura și muzica sunt modul meu de exprimare, ceea ce mă reprezintă”.

Muzica care ii place: Bonobo, Morcheeba, Flunk sau Tori Amos.

Planuri viitoare: „Acum urmează să merg mai sus, să mai trec trepte. Vreau să experimentez în viitor cu mai multe genuri muzicale, mai spre electro, mai spre chill out”. În toamnă vrea să scoată un nou album, cu piese vechi care n-au încăput pe primul, și piese noi, scrise recent. "

Pentru a citi intreg interviul click aici.

Wednesday, August 10, 2011

Interviu Electronic Elegance (2010)


Alexandrina a acordat un interviu pentru Electronic Elegance in 2010,in cadrul concertului Jazzanova,pentru care a cantat in deschidere.
Electronic Elegance este "un concept ce îşi propune să nu ţină seama
de separările pe care genurile muzicale le crează între artişti. Ne
propunem să aducem pe aceeaşi scenă muzicieni cât mai diferiţi ca
metoda de abordare a liniilor melodice, dar care pot crea, împreună,
o atmosfera unică prin colaborarea lor."Tot in deschidere publicul s-a putut bucura si de Silent Strike:

Tuesday, August 9, 2011

Alexandrina Hristov - interviu "Formula AS"


Saptamana aceasta puteti gasi in paginile ziarului "Formula AS" un interviu fermecator cu Alexandrina.
Artista raspunde cu sinceritate si cu multa placere intrebarilor legate de copilarie, parinti, cariera, muzica, pictura, maternitate, iubire si natura.
Voi transcrie aici un mic fragment din interviu legat de proiectele muzicale viitoare si publicul roman:

I:Ce ti-a adus bun Bucurestiul?
R: Cel mai bun lucru pe care mi l-a adus Bucurestiul, si Romania, in general, e publicul meu. Ii simt iubirea. Fiecare concert, fiecare intalnire cu publicul e un eveniment important, o sarbatoare, pentru ca facem schimb de daruri, eu le cant, ei ma aplauda. Eu le zambesc, ei imi rad... Probabil, ceea ce am daruiesc prin muzica mea, este primit si apreciat. Altfel nu-mi explic. Numai ca eu sunt o singura persoana care daruieste. Dar primesc inapoi de la toti, adica inzecit, insutit de mult. Si asta ma inspira sa creez si sa dau si mai mult. Mie imi place mult sa daruiesc, ma simt bine cu asta, imi aduce stralucire in inima. Asta se vede, cred, din felul in care canti sau vorbesti, pana la felul in care faci mancare si o asezi in farfurie. Iubirea e si acolo, in sendviciul ala, in frunzulita de salata asezata cu drag.

I:Si in ce priveste muzica, ce delicatese ne prepari?
R:Pregatesc cel de-al doilea album, care se va numi, probabil, "Alexandrina". In cazul in care se va ivi un cuvant mai bun, care sa reprezinte si sa cuprinda in sensul sau cele 20 de cantece care vor fi incluse pe albumul urmator, voi schimba denumirea. Vor fi ceva piese orchestrate cu trupa, dar mai multe cantate de mine, la pian. Producatorul muzical al albumului este Silent Strike. Pe album vor fi incluse atat piese din ultimii ani, cat si piese foarte vechi, care nu au intrat pe primul album, carora le voi da o alta suflare: "Om de lut" .

Asteptam cu nerabdare noul disc, noua colectie si un nou vernisaj.
Toamna se aproprie...

Imagini articol:


Credit: Alex Iatan

Friday, August 5, 2011

12. Maria ( de leagan )Alexandrina a aparut in ziarul" Formula AS"!

Maria ( de leagan) este cantecul care incheie albumul si concertele Alexandrinei. Un cantec care te scapa de insomnie si te invata ca viata este frumoasa!

Versuri:

e toamna tarzie, baby...
ma cheama Maria, maybe...
mare-i bucuria sa-ti cant de dor..
lunga e noaptea... nu vine somnul la gene, ene..
in palma simt bataia inimii tale...
tu taci si-asculta... daca ai insomnie, baby,
bea un ceai cu lamaie verde cu iasomie...
si eu langa tine usor intinsa pe masa...
baby viata-i frumoasa...Thursday, August 4, 2011

11. La Russe + concert MoscovaPoze: Alexandrina in Moskva

Alexandrina patrunde incet si sigur pe piata muzicala rusa. Pana acum a sustinut doua concerte la Moscova si St. Petersbug,( aprilie 2011 ), din cadrul unui festival international de jazz. Fragment interviu:
"Au fost primele mele concerte în Rusia. La St.Petersburg am participat la un festival internațional de jazz. Am cântat și piese în limba rusă. Mă gândesc să pătrund și pe piața muzicală din Rusia. Vorbesc limba și înțeleg mentalitatea oamenilor de acolo. Am spus mereu că am crescut cu rock-ul rusesc și cu pop-ul francez"

In ceea ce priveste viitorul album:
"Pe album voi avea muzicieni care cântă la harpă și violoncel, cant cu Silent Strike, vreau să cant și cu Artanu o piesă, pentru că e o voce care sună foarte bine. E un album total diferit față de primul".

La Russe:Concert Moscova ( aprilie 2011 - "Noaptea")

Wednesday, August 3, 2011

10. 1 2 3 + interviu adevarul (19.02.2010)Iata ca si pe versuri anonime poti crea o melodie refinata...

Anul trecut, in luna februarie, Alexandrina a acordat un interviu gazetei adevarul in care a mentionat ca are pregatite 20 de piese pentru urmatorul album. exista sanse mari ca lansarea acestuia sa aiba loc chiar la toamna. Fragment interviu:

"Îmi place să creez atmosfera. Unii o fac prin dans, alţii prin arta vorbirii. Mie nu-mi place să vorbesc, cred că eu cânt mai bine decât vorbesc, aşa că de ce să pierdem timpul cu asta? Plus că decorurile sunt făcute de mine şi reflectă starea mea, astfel că publicului îi este accesibil să intre în această stare"

Versuri:

un petit poupon
este venu au monde...
est venu trop tard...
son papa le gronde...
gronde qui voudra...
ce petit poupon vivra...
un deux trois, vive la Reine!...
un deux trois, vive le Roi!...

Varianta de acum:


Varianta de atunci:


Vernisaj "La femme qui t'aime":

Tuesday, August 2, 2011

9. Fata merge pe jos + inaugurare Muzeul LabirintFata merge pe jos este melodia care a facut-o celebra pe artista din Basarabia, inca din 2006-2007. Tot cu aceasta melodie a aparut la emisiuni precum "Duminica in familie". De atunci, relieful sonic al melodiei a cunoscut o schimbare majora si incantatoare.

Primul vizitator al muzeului Labirint a fost Alexandrina.Exista expuse 130 de panouri grupate pe 11 teme, evidentiind astfel elementele comune ale pieselor din patrimoniul celor trei muzee sibiene ( Brukenthal, Astra si Casa Teutsch).
Galerie foto eveniment. Site muzeu Labirint.

Versuri " Fata merge pe jos" :

iarasi bate la geam frunza cazand coborand de pe ram...
bat ploi de cioban ziua-ntreaga la geam... si noaptea la geam...
toata toamna la geam...
fata maerge pe jos...
bate vantul mereu... rupe fesul... si-l tranteste de somn...
capul ramane gol...
striga cioara in cer... eu cu ochii de somn...
n-am puteri sa adorm... nervii mei nu-s de fier...
fata merge pe jos... fata merge dansand...paltonul pe dos....


Varianta de acum:


Varianta de atunci:


Live vernisaj "Mes Enfants" (Opera)


Inaugurare muzeu:

Monday, August 1, 2011

8. Numai tu + interviu Business WomanAm gasit un interviu interesant cu Alexandrina, din 2009, dupa lansarea albumului "Om de lut" pe site-ul Business Woman.Mic fragment articol:

" I:Ce se afla in spatele procesului creativ? Cum ajunge o piesa sa fie ceea ce noi
ascultam la un concert de-al tau? A duratceva pana am vazut primul album...

R:Procesul creativ este meditatie. Albumul l-am produs eu singura si a durat cat a durat. Am cautat oameni cu care sa ma inteleg din punct de vedere muzical, sa fim pe aceeasi unda. A fost o experienta frumoasa si bogata in detalii.

I:Cum prinde viata piesa? Incepe cu textul sau cu franturi de melodie?
R:De fiecare data e diferit, nu exista o formula. Sau vine muzica prima si apoi incerc sa caut imagini pe care le transpun in cuvinte, sau primele apar imaginile pe care le leg de muzica. Gandesc in imagini.

I:Ai spus ca-ti place sa calatoresti, ai un loc anume in care vrei sa ajungi?
R:Japonia si Polul Nord. Dar imi place orice colt al planetei, acolo unde cresc flori sau iarba verde, unde sunt copaci
sau pasari care zboara de-asupra apei. Iubesc marea cu valuri sau fara si cerul cu nori sau cu stele. Cred ca am fost peste candva... sau sirena... Sau poate pasare... cine stie...."

Pentru a citi intreg articolul click aici.

Versuri:

tu te ascunzi pe sub copaci... ferestrele mi le pazesti...
astepti sa fac un pas un gest... aceste jocuri le detest...
tu n-ai rabdare sa asculti... gura mi-o inchizi cand ma saruti...
si ne iubim ne iubim ne iubim ca niste surdo-muti...
numai tu poti sa astepti cand zbor acasa...
numai tu cu ochii tai verzi... cu buzele gustoase...
poezii de dragoste imi scrii... poezii ca niste chinuri dulci...
mai bine-ar fi sa scrii prostii si sa te duci...
eu numai una imi doresc... sa te iubesc...
sa te visez.. sa te astept... si sa-ti arunc sageti in piept...
numai tu poti sa astepti cand zbor acasa...
numai tu cu ochii ati verzi... cu buzele gustoase... numai tu...
tu ma-ncalzesti... cand ma dezvelesc ma invelesti...
numai tu cu ochii tai verzi... tu cu mainile reci...

Varianta inregistrata:


Varianta de atunci:


Din concert:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...